tisdag 18 juni 2013

Badrumsinredning

Ett annat viktigt rum (läs: DYRT rum) att inreda, förutom köket, är ju badrummet. I det här fallet tampas vi med två:)
Dock gör vi det ganska enkelt för oss och väljer en liknande inredning i de båda badrummen, mycket för att skapa en enhetlighet i huset.
De valen som först skulle göras handlade om badrumsinredningen. När vi var på Svedbergs utförsäljning tidigare i vår var vi även och besökte deras utställningshall, där vi kunde se olika badkar, handfat, duschväggar och armaturer.
Vi tittade även en del på nätet och var runt till andra återförsäljare för att titta på produkterna "i verkligheten". Jag tror att det är viktigt att lägga tid på sådana här besök. Det är trögt ibland och det är så många val att göra att man blir less på det (konstigt nog). Men det är viktiga val och det handlar om mycket pengar, så det är värt alla små utflykter för att titta och jämföra. När man var runt och tittade så upplevde jag även mycket att man bildade sig en uppfattning om en stil och hur man skulle kunna se helhetsresultatet som komma skall.

När vi började tankeprocessen tittade vi mycket på bloggar och i inspirationstidningar för att hitta en färgsättning. Vi var väldigt eniga i detta beslut (skönt att vara helt eniga i något beslut...det där är inte alltid helt enkelt:) ). Vi ville båda ha ett ljust badrum i ganska neutrala, naturtoner.
Vi var runt och tittade på klinker och kakel, för att ha en utgångspunkt i färgsättningen, och med ett ljust grått klinkergolv i stora kvadratiska plattor med ett matt vitt kakel i  stora rektangulära plattor kände vi oss båda nöjda.
Vi var lite och sneglade åt en badrumsinredning i ljust trä (nästan lite grå/ vit ton) men slutvalet föll ändå till slut på en vit inredning. Här var det faktiskt priset en del som avgjorde, då det kunde skilja från 10,000 kronor och mer på designhandfat. Någonstans får man lägga sin ribba på vad som blir rimligt, det är många andra kostnader som drar iväg ändå.

Vita handfat, både uppe och nere, fast ett mindre handfat nere. Vi valde till och med att byta upp oss med ett tillägg från det handfatet som ingick, det var inte riktigt vad vi önskade oss.
Även badkaret valde vi att byta ut, vi önskade istället ett mer rejält badkar med bubbelfunktion att krypa ner i under alla kalla vinterkvällar. Kanske inte det havsdopp nära inpå som jag drömmer om, men nära nog med tanke på det svenska klimatet...
Duschväggarna bytte vi, halvmåneformade mot raka, och en duscharmatur med stor, härlig spridningsförmåga. Vi har en sådan hemma nu, kan verkligen rekommenderas! Något annat som vi valde till, som kan rekommenderas, är en dämpning på toalettlocket. Ett litet tillval, som gör livet lite trevligare:)

Det var inga problem att göra tillval i dialogen med Mjöbäcksvillan och fanns inte produkterna i tillvalskatalogen fick vi tilläggspriser utav dem som var förmånliga för oss.

Det här handfatet ingick på nederplan....

...men vi valde att uppdatera mot tilläggspris till det här...


...fast jag hade nog egentligen önskat mig det här:)
(Läs: dyrt:( )


Ett stort härligt badkar som vi önskade oss!

Hörndusch med glasväggar

Duscharmatur "Coloric" från Gustavsberg


All inredning kommer från Svedbergs badrum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar