lördag 25 januari 2014

All the way from America!

Ett av tapetvalen i vårt hus har haft en extra lång resa...direktimporterat från Amerika!
Som jag skrivit tidigare så hittade vi en tapet från Ralph Lauren, som vi båda blev väldigt förtjusta i. Mindre förtjusta blev vi när vi googlade på tapeten och hittade den på en svensk internetsida för 1650 kr/ rullen! Vi började då titta runt på andra alternativ, men det var svårt då vi hade fastnat för den här tapeten och kände att den skulle passa in i vårt hus.
Men ack den som ger sig...
En vän till mig flyttade till USA i höstas och då hon skulle komma hem i januari på besök så skrev hon till mig att "om det är något du vill ha från USA, så hör av dig, jag åker hem med tom väska".
Helt plötsligt väcktes idén om att försöka hitta tapeterna i USA, vilket vi också gjorde, för en mycket billigare peng! Sagt och gjort, via en amerikansk sida beställde vi tapeterna som levererades till min vän i USA och så småningom även hem till oss!


Och så här fint blev det när tapeterna kom på plats...
Ralph Lauren children's toile
Även de andra två sovrummen på andra våning har blivit prydda med sina tapeter, så här fina blev de:

Boråstapeter: Lilleby 2674 och Plain 7508


Boråstapeter: Plain 7380 samt Un Bisou de Mme Pitou 310032

Samma tapet går även in i garderoben, som finns i anslutning till det stora sovrummet.



Köket har fått sin fondtapet (Boråstapeter: Lace 1358) och väntar nu på lite kakel.

Badrummet på nedervåningen.


Badrummen uppe och nere får en identisk inredning, vad gäller kakel och klinker. Det vi funderade en hel del över var vilken färg på fogen vi skulle välja. Min sambo var tidigt inne på vit fog i såväl kök, som badrum. Jag var mer skeptisk till det, då jag var rädd för kommande missfärgningar. 
I höstas var vi och hälsade på några vänner som byggt hus utanför Jönköping, de hade valt vit fog i badrummet och var väldigt nöjda med det. Vi googlade även och läste bloggar om andra som valt det, samt pratade med vår kakelsättare om det. Att välja vit fog i badrummet ska i dag inte vara någon större konstighet, då fogmassan är utvecklad och står emot smuts bättre. Du kan även skydda den extra genom en inpregneringsspray. Tänkte köpa sådan och använda i våtutrymmena för att testa. 
I köket blev vi dock rekommenderade att använda grå fog, då matos och stänk gör större skada med missfärgningar. 
Så det fick bli så, vit fog i badrumskaklet och grå fog i kökskaklet.

Braskamin från Contura (790T)


Röret som kommer upp på andra våning
Ja, här är väl vår "miss" i husbygget...röret som kommer upp på andra våning blockerar hela det lilla utrymmet i ett av sovrummen som blev när vi byggde in snedtaket i allrummet. På ritningen framgår det inte riktigt att hela utrymmet ska bli avspärrat, utan det ser ut som att röret är mer placerat intill väggen med ett "större" utrymme åt höger. 
Röret är markerat som en cirkel i "gången".


Som noviser i ett husbygge hade man kanske hoppats på att den som ritade huset hade reagerat på denna konstruktion och sagt att "här kommer utrymmet att bli blockerat". Kanske hade man då funderat på en alternativ lösning. Vi har dock pratat med Mjöbäcksvillan om detta och de har lovat att titta på en lösning, då det måste vara framkomligt bakom röret vid en inspektion. Vet inte vad som kommer att hända med detta ännu, eller om det går igenom. Helt nöjd är jag inte.
En annan sak som känns lite som en miss i detta är att röret är grått, även på den delen som går genom övervåningen. Här tänkte vi inte till riktigt. Vet inte om det hade gått, men det hade ju kanske varit idé att hört efter om den delen av röret kunde ha gått i vitt för att smälta in mer i inredningen. Vi fick som förslag att höra med målarna om det gick att måla röret vitt. Vår målare avrådde oss dock till detta, de hade försökt göra detta vid tidigare tillfällen men utan bra resultat då färgen haft svårt att fästa.
Så om någon har en bra idé för kamouflage är de välkomna, jag funderar fortfarande.....

Nästa vecka ska nedervåningen tapetseras klart och även resten av kakel- och klinkerplattorna komma på plats, så bubblan av spänning är inte spräckt ännu.
Idag står det 35 dagar kvar till inflyttning på mitt måttband (förhoppningsvis iallafall....)













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar