tisdag 25 februari 2014

Storstädning!

Tiden går fort och snart nalkas den årstid vi kallar VÅR...och därmed...inflyttning! De få solstrålar vi har fått se den här veckan har gett en gnutta extra energi, vilket är extra välbehövligt just nu:)
Vecka 8 hade vi förbesiktning med Mjöbäcksvillan, där vi gick igenom huset och eventuella fel och brister. Detta för att de ska kunna åtgärda så mycket som möjligt inför slutbesiktningen.
Efter detta tillfälle hade vi tillgång till huset för att kunna städa. Jippie!! (kanske inte åt att städa i sig, men att få städa sitt alldeles egna nybyggda hus är ändå en speciell känsla). Någon av er kanske tänker: "Varför inte betala några kronor extra och ta in en städfirma som gör det?". Då säger jag: "Nej!!!" Varför? Jo, att gå och städa huset in i minsta detalj betyder att du har en chans att syna hela huset inför slutbesiktningen, det är ovärderligt om du är intresserad av att vara det minsta insatt.
Det är inte roligt att hitta fel och skador på sitt nybyggda hus, men ju mer du upptäcker desto snabbare blir det åtgärdat. Sedan har man en 2-årig garanti så eventuella saker som man missade vid slutbesiktningen kan man få åtgärdat inom 2 år.

Så med halva ICA tömt på städprylar satte vi fart....


Vardagsrum



Badrum på nedre plan



Hall




Kök


Det var inte lätt att få allting rent och det kommer att krävas fler städrundor innan alla ytor skiner. 
Men skam den som ger sig....

Går nu allt enligt planerna så går flyttlasset redan...i övermorgon! Nu står det nämnligen "2 dagar" kvar på mitt måttband:)



1 kommentar:

  1. Hej! Jag hittade alldeles precis din blogg. Grattis till att vara så nära inflytt! Det ser jättefint ut! Får man fråga vad ni valt för downlights i köket? Min man och jag sitter nämligen med elritningar till vårt blivande hus och blev nyfikna på hur ni gjort. Lycka till med städningen :-) (vi kommer också att städa själva för det är känns ju roligt att få städa sitt eget hus!)

    SvaraRadera