söndag 28 april 2013

Första mötet med Mjöbäcksvillan

Den 23 januari hade vi vårt första möte med Mjöbäcksvillan. Vi skulle då börja att titta på ritningar för det kommande huset.



Sörgården var det hus som vi valt att utgå ifrån.


Originalritningarna för huset.


Första mötet med Mjöbäcksvillan var ett positivt möte. Vi träffade säljaren Fredrik Johansson och vi satt ner tillsammans och tittade på originalritningen och från den började vi diskutera våra önskemål. 
En av anledningarna till att vi valde just Mjöbäcksvillan var deras sätt att tillmötesgå våra önskemål. De har varit mycket flexibla i att ändra på ritningarna utifrån våra tankar och idéer. De har även lämnat förslag på olika ritningar när vi varit osäkra kring någon lösning.

I originalritningen fanns det hall, kök, tvättstuga (groventré), vardagsrum, badrum samt två sovrum på bottenplan. Vi hade önskemål om ett stort kök, ett stort och luftigt vardagsrum samt att vi tyckte att det räckte med ett sovrum/ kontor. I vår ritning blev det därför så att vi valde att nästan spegelvända hela bottenplan och för att få det stora, luftiga vardagsrummet valde vi att bygga ut med ett burspråk som vi också gjorde en extra förlängning av. Eftersom vår tomt vätter mot en vacker utsikt valde vi även att sätta in större glaspartier i vardagsrummet i form av skjutdörrar. Utanför kommer så småningom att finnas en stensättning/ altan.

Vad gällde övervåningen spegelvände vi även den ritningen och valde att förminska allrummet något på bredden för att få större sovrum. Det största sovrummet valde vi även att dela av för tillgång till en större klädkammare. Allrummet och badrummet fick sedan större ytor med hjälp av takkupor på båda sidor och badrumnmet kunde därmed ritas med både badkar, dusch och bastu.


Husritningen utvändigt


Husritningen invändigt med de ändringar som vi önskat.


Tillbyggnad - garage och förråd.


Vi hade även en önskan om att bygga ett garage med ett större förråd. Det var inga problem att förlänga det befintliga förrådet för att få en större yta till förvaring.

Just förvaring fanns i tankarna som en viktig del i planeringen. Vi valde därför att bygga in trappan vid hallen, sätta in extra garderober i sovrummen samt utöka utrymmet för klädkammaren i det större sovrummet. Förrådet till garaget kändes också viktigt att det var större samt isolerat och försett med värme för förvaring av mer ömtåliga saker.

Mjöbäcksvillan var hela tiden lyhörda för önskemål och ändringar och vi var i kontakt med dem flera gånger efteråt för ändringar. 

Fredagen den 22 februari skrev vi kontrakt på husköpet. Då var det mesta inom ritningarna klara.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar