lördag 20 april 2013

Tomten

Även om vi nu hade bestämt vilket hus vi ville ha, återstod ytterligare en liten del i det hela - tomten.
Ett härligt hus med ett dåligt läge, kan lätt övergå till en mindre önskad dröm, så jakten på den perfekta tomten skulle få ta den tid det tog. Fast det dröjde inte så länge. Eftersom vi visste i vilket område vi ville bo började vi titta runt på lediga tomter, men var inte riktigt nöjda med det utbudet som fanns.
Så vi bestämde oss i oktober (2012) för att åka och titta på alla tomter som var lediga, trots att det troligtvis inte skulle vara något läge som vi skulle vara intresserade av. Men när vi åkte uppför backen till en utav tomterna och såg den fantastiska vyn som bredde ut sig blev jag helt såld. "Här ska jag bo" var min första tanke, "här kommer jag att trivas". Min sambo tog lite längre tid på sig att fatta tycke för tomten men vi åkte och tittade på den flera gånger och "kände efter", så när vi väl hade bestämt oss återstod det att lägga ett bud på tomten. Detta var strax innan jul och med alla helger blev proceduren blev ganska långvarig och det hann bli 2013 innan vi slutligen kom överens med säljaren och skrev kontrakt. Detta gjorde vi den 10 januari 2013.
Strax efter detta tog vi kontakt med Mjöbäcksvillan för planeringen av huset.

Anledningen att vi valde att köpa just den tomten är flera. Den ligger i det område som vi vill bo i, inte mitt i smeten utan uppe på en höjd med en härlig utsikt över samhället, med skymten av en sjö. Tomten är 1670 kvm stor, med en slänt, så inga hus kan byggas framför. Tomten är plan och förberedd, så inget grövre markarbete behöver göras. Vi får tillgång till så stor uteplats och gräsmatta som vi önskar och även ett garage med uppfartsparkering för två bilar.

Det som möjligen kan tänkas bli negativt är blåsten, att det inte är vindskyddat. Kanske finns det någon som har ett bra förslag hur man kan bygga ett vindskydd till uteplatsen, så det blir snyggt?




Ni hittar även bloggen på "Vi bygger hus".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar