söndag 18 augusti 2013

Garage och förråd

Ett av de största "problemen" med att bygga nytt är förvaringsutrymmen. I äldre hus är det vanligt med källare, vind, förråd och många garderober. Inte i ett nybygge.
Det är därför viktigt att noga gå igenom ritningar och hitta möjligheter till att lösa förvaringsutrymmen. Den stora fördelen med att slippa källarutrymme är ju istället att du slipper dränera, vilket är både kostsamt och tidskrävande. Hur hittar man då kompensation för ett källarutrymme? Jo, genom att bygga förråd utomhus.
När vi tittade på olika ritningsförslag på garage och förråd, tyckte vi båda att förrådsdelen var för liten. Tänker man att det ska finnas utrymme för bildäck, cyklar, utemöbler, gräsklippare, skidor, julsaker och andra saker som behöver förvaras, behövs utrymme!
Vi pratade med Mjöbäcksvillan om detta och fick då hjälp med att rita om garaget, i detta fall med en förlängning av förrådsdelen.
Inredningen kommer vi att få sköta själva när det är klart och vi kommer då att måla väggarna, lägga in någon form av plastmatta/ förrådsmatta på golvet, sätta in värme i form av ett element samt sätta hyllplan på en utav väggarna.

I garaget sa vi även till om att få en brunn installerad i bygget så att vatten från bilen kan rinna av, detta ingår oftast inte så tänk på att kolla upp det innan ni skriver på ritningarna.
I och med förlängningen kommer garaget och förrådet att uppnå en längd på nästan 11 meter. Det kan verka långt, men ger oss en fördel i och med placeringen vid huset, då vi skapar en "hörna" som blir en något vindskyddad uteplats.

Ritningen över garaget


Garaget kommer att ha samma panel som huset (hattprofilläkt) och målas i vitt. Vid infarten till garaget kommer vi såsmåningom att asfaltera. Vi hade funderingar på att sätta sten (som vi ska ha kring resten av huset) men fick ett tips om att inte göra detta. Varför? Jo, på vintern händer det ibland att det snöar...då behöver man skotta...att skotta där du har en stensättning kan innebära att du både behöver köpa ny skyffel och sätta ny sten. Så asfaltera istället:)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar